آغاز ایام فاطمیه، شهادت حضرت فاطمه(س)

 

حضرت فاطمه(س) یکی از پنج تن آل عبا و چهارده معصوم است که پیامبر اکرم(ص) او را برترین زن دو عالم معرفی کرده است. پدر ایشان حضرت محمد(ص) و مادرشان خدیجه کبری(س) نام دارد.

حضرت زهرا(س) همسر امام علی(ع) و مادر گرانقدر امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، حضرت زینب(س) و ام‌کلثوم است.

در قرآن کریم آیه تطهیر، سوره کوثر، آیه اطعام و آیه مودت در شأن این بانوی بزرگوار نازل شده است؛ حضرت زهرا(س) در بیستم جمادی‌الثانی سال پنجم پس از بعثت در مکه مکرمه به دنیا آمد.

 

تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و ایام فاطمیه

بر اساس منابع تاریخی، در مورد شهادت حضرت فاطمه(س) یا ایام فاطمیه با توجه به روایات مختلف بیش از ده تا پانزده تاریخ متفاوت وجود دارد ولی آنچه شهرت دارد، سه روایت اصلی است:

    ۴۰ روز بعد از رحلت پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله که مصادف با ۸ تا ۱۰ ربیع‌الثانی است و دهه اول نامیده می‌شود.

    ۷۵ روز بعد از رحلت رسول خدا صلی‌الله علیه و آله مصادف با ۱۳ تا ۱۵ جمادی‌الاولی که به دهه دوم معروف است.

    ۹۵ روز بعد از وفات حضرت محمد (ص) که دهه سوم نام دارد و هم زمان با ۱ تا ۳ جمادی‌الآخر است.

 

محققان تاریخ اسلام معتقدند آنچه بیشتر مورد توجه و سندیت تاریخی است روایت سوم یعنی ۹۵ روز است. البته مراجع تقلید و اهل معرفت به مؤمنان توصیه می‌کنند که هر سه دهه را به عزاداری بپردازند.

در تقویم رسمی ایران روز ۶ دی ۱۴۰۱ برابر با ۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۴ هجری قمری، به مناسبت شهادت بانوی دوعالم (حضرت فاطمه زهرا (س)) تعطیل است.

حضرت فاطمه(س) در چند سالگی به شهادت رسیدند؟

در مورد روز دقیق شهادت حضرت زهرا(س) اختلاف نظر وجود دارد ولی در تمامی روایات سال شهادت بانوی دوعالم، سال یازدهم هجری قمری است.

 مبدا تقویم قمری، سال هجرت پیامبر از مکه به مدینه در نظر گرفته شده است و از آنجا که حضرت فاطمه(س) در هنگام هجرت پیامبر(ص) ۷ سال داشتند، بنابراین ایشان در ۱۸ سالگی به شهادت رسیده‌اند.

 

وقایع روز شهادت حضرت زهرا(س)

در روایات تاریخی آورده شده است که پس از رحلت پیامبر(ص)، دشمنان به دستور حاکمان وقت به خانه حضرت فاطمه(س) یورش برده و قصد داشتند به زور وارد خانه شوند. حضرت زهرا(س) در تلاش برای جلوگیری از ورود آنان، طوری میان درب و دیوار قرار گرفت که آسیب زیادی دید و بچه‌ای که در شکم داشت، سقط شد.

پس از آن ابوبکر به عنوان خلیفه وقت به همراه عمر برای دلجویی نزد فاطمه زهرا(س) آمدند که با سخنان نکوهش آمیز ایشان مواجه شدند.

 حضرت فاطمه زهرا(س) قبل از شهادت به امام علی(ع) وصیت کرد که دوست ندارد افرادی که به او ستم کرده‌اند بر پیکرش نماز بخوانند و درخواست کرد که او را مخفیانه دفن کنند تا محل دفن ایشان مخفی بماند.

 این حوادث حضرت فاطمه زهرا(س) را به بستر بیماری کشاند و همین بیماری به شهادت ایشان منجر شد.

 

حضرت زهرا (س) برای چه هدفی به شهادت رسید

حضرت فاطمه زهرا(س) در طول زندگی خود برای حفظ اسلام ناب محمدی، ادای حق ولایت و پا نگرفتن منافقین تلاش فراوانی کردند و در نهایت برای تحقق این اهداف به شهادت رسیدند.

 

محل دفن حضرت فاطمه(س)

با توجه به وصیت حضرت زهرا(س) در مورد اینکه ایشان را مخفیانه دفن کنند، محل دفن ایشان مشخص نیست و در این مورد نقل قول‌های مختلفی وجود دارد.

روضة النبی، خانه حضرت فاطمه(س) و امام علی(ع)، قبرستان بقیع و خانه عقیل بن ابی‌طالب مکان‌هایی هستند که برای محل دفن حضرت زهرا(س) ذکر شده‌اند.

 

 

منبع: ایمنا

list item image

مواد غذایی

برنج، روغن، حبوبات، مرغ، تخم مرغ، پنیر، مربا، حلوا، شکر و قند، چای، شیر، سس مایونز، ادویه جات، آبلیمو، ماکارونی، سیب زمینی، پیاز، میوه فصل و...

list item image

پوشاک

حوله حمام و دستی، پارچه لباس، پارچه ملحفه، بالش و تشک، دمپائی، جوراب، پتوی مسافرتی، کلاه، پتو، دستکش، لباس های متنوع

list item image

بهداشتی و شوینده

ایزیلایف، شامپو، مایع های: (ظرفشویی، دستشویی، سفید کننده، جرم گیر، نرم کننده)، پودر دستی و ماشینی، صابون، لیوان یکبار مصرف، ماگ

در آسایشگاه سالمندان و معلولین انوار آفتاب قم بیش از 420 سالمند و معلول نیازمند و بی سرپرست بصورت شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند. تمام نیازهای این عزیزان با کمک و همت مردم نیکوکار تأمین میگردد. شما نیز میتوانید ما را در نگهداری این عزیزان یاری نمائید. 

پرکاربردترین اقلام مورد نیاز:

به اطلاع صاحبان محترم کسب و کار میرساند تمامی اقلام اهدائی به مؤسسه خیریه انوار آفتاب معاف از مالیات می‌باشد.