چه داروهایی برای سالمندان مضر است؟

 

 

داروهایی که برای شرایط پزشکی مختلف مصرف می‌شوند می‌توانند با یکدیگر تداخل داشته و به طور بالقوه عوارضی را در پی داشته باشند.

 

به دلیل تغییرات مرتبط با افزایش سن در متابولیسم، عملکرد اندام‌‌ها و افزایش خطر تداخلات دارویی، چندین دارو‌ می‌توانند برای سالمندان مضر باشند. برای متخصصان مراقبت‌‌های بهداشتی ضروری است که عوارض مصرف دارو در افراد مسن را به دقت ارزیابی و نظارت کنند. با ما همراه باشید تا داروهایی را که معمولاً برای افراد مسن مضر هستند بیشتر بشناسید.

 

بنزودیازپین‌ها: این داروها اغلب برای اضطراب و بی‌خوابی تجویز می‌شوند، اما می‌توانند خطر افتادن، گیجی و اختلالات شناختی را در افراد مسن افزایش دهند.

 

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی : NSAIDمانند ایبوپروفن و ناپروکسن‌ می‌توانند باعث خونریزی گوارشی و آسیب کلیوی در افراد مسن شوند که بیشتر در معرض این عوارض جانبی هستند.

 

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها که برای درمان شرایط مختلف مانند آلرژی و مثانه بیش فعال استفاده‌ می‌شوند،‌ می‌توانند منجر به گیجی، مشکلات حافظه و یبوست در افراد مسن شوند.

 

مهارکننده‌‌های اسید معده: معمولاً برای رفلاکس معده و زخم تجویز‌ می‌شوند، اما استفاده طولانی مدت‌ می‌تواند خطر شکستگی استخوان و کمبود ویتامین و مواد معدنی را در افراد مسن افزایش دهد.

 

داروهای ضد روان پریشی: گاهی اوقات از داروهای ضد روان پریشی برای مدیریت علائم رفتاری در بیماران زوال عقل استفاده‌ می‌شود، اما‌ می‌توانند عوارض جانبی شدیدی از جمله افزایش خطر سکته مغزی و مرگ و میر در افراد مسن داشته باشند.

 

مواد افیونی: داروهای مخدر که برای تسکین درد تجویز‌ می‌شوند،‌ می‌توانند باعث یبوست، افسردگی تنفسی و افزایش خطر زمین خوردن در افراد مسن شوند.

 

داروهای ضد افسردگی: برخی از داروهای ضد افسردگی‌ می‌توانند منجر به افت فشار خون ارتواستاتیک (کاهش فشار خون هنگام ایستادن) شوند که‌ می‌تواند خطر زمین خوردن را در افراد مسن افزایش دهد.

 

استاتین‌‌ها: در حالی که استاتین‌‌ها معمولاً برای کاهش سطح کلسترول تجویز‌ می‌شوند، ممکن است خطر درد و ضعف عضلانی را در افراد مسن افزایش دهند.

 

دیورتیک‌‌ها: دیورتیک‌‌ها که برای درمان فشار خون بالا و نارسایی قلبی استفاده‌ می‌شوند،‌ می‌توانند باعث عدم تعادل الکترولیت‌‌ها و کم آبی بدن در افراد مسن شوند.

 

نتیجه‌گیری

برای ارائه دهندگان مراقبت‌‌های بهداشتی بسیار مهم است که عوارض مصرف دارو در افراد مسن را بشناسند، وضعیت سلامت کلی، شرایط پزشکی و تداخلات دارویی احتمالی آنها را بررسی کنند.

 

گاهی اوقات، توصیف یا کاهش دوز دارو ممکن است برای به حداقل رساندن خطر آسیب و بهبود کیفیت کلی زندگی برای افراد مسن ضروری باشد. برای افراد مسن یا مراقبان آنها مهم است که هر گونه نگرانی یا عوارض جانبی را به سرعت به ارائه دهندگان مراقبت‌‌های بهداشتی خود در میان بگذارند.

 

در ادامه مبحث عوارض مصرف دارو در افراد مسن، ذکر این نکته ضروری است که خطرات مرتبط با داروهای خاص ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.

 

برخی از افراد مسن ممکن است برخی داروها را به خوبی تحمل کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است عوارض جانبی را تجربه کنند.

 

 

منبع: تابناک با تو

 

 

 

 

list item image

مواد غذایی

برنج، روغن، حبوبات، مرغ، تخم مرغ، پنیر، مربا، حلوا، شکر و قند، چای، شیر، سس مایونز، ادویه جات، آبلیمو، ماکارونی، سیب زمینی، پیاز، میوه فصل و...

list item image

پوشاک

حوله حمام و دستی، پارچه لباس، پارچه ملحفه، بالش و تشک، دمپائی، جوراب، پتوی مسافرتی، کلاه، پتو، دستکش، لباس های متنوع

list item image

بهداشتی و شوینده

ایزیلایف، شامپو، مایع های: (ظرفشویی، دستشویی، سفید کننده، جرم گیر، نرم کننده)، پودر دستی و ماشینی، صابون، لیوان یکبار مصرف، ماگ

در آسایشگاه سالمندان و معلولین انوار آفتاب قم بیش از 420 سالمند و معلول نیازمند و بی سرپرست بصورت شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند. تمام نیازهای این عزیزان با کمک و همت مردم نیکوکار تأمین میگردد. شما نیز میتوانید ما را در نگهداری این عزیزان یاری نمائید. 

پرکاربردترین اقلام مورد نیاز:

به اطلاع صاحبان محترم کسب و کار میرساند تمامی اقلام اهدائی به مؤسسه خیریه انوار آفتاب معاف از مالیات می‌باشد.